TARİHÇE

OKULUMUZOKULUMUZOKULUMUZOKULUMUZOKULUMUZ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Köyümüz, Zonguldak Merkez İlçesi ne bağlı, il merkezinin yaklaşık 21 km doğusunda bulunan sahil ve vadiyi kapsayan bir alanda yer alır.Kuzeydoğusunda Türkali Köyü ve Hisarönü Beldesi ,güney batısında ise Muslu Beldesi yer alır.

Göbü Köyü  Çevresinde ilk yerleşimlerin Cenevizliler dönemine kadar uzandığı söylense de bu uygarlık dönemine ait izlere daha çok Hisarönü Beldemiz de rastlanmaktadır.Cumhuriyet öncesi köy yerleşim yerlerinin yüksek kesimlerde(Tepeköy Çevresi) olduğu sonraları sahil çevresi vadi kıyılarına inildiği biliniyor.

Köyümüzde Eğitim-Öğretim faaliyetleri ise Cumhuriyet Öncesi ne kadar uzanmaktadır.İlk Faaliyetlerinin, Haliller Mahallesi ile Oruçlar Mahallesi arasında kalan bir alanda yer alan,  bir katı camii olarak kullanılan bir binanın,diğer  katında yapılan Arapça okuma yazma öğretimi ile başlatıldığı söylenmektedir.Bir süre sonra ,binanın eski oluşu ve kapasiteye cevap verememesi üzerine Haliller Mahallesinde bulunan ve Molla Osmanlar Sülalesi’ne ait binada eğitim faaliyetleri devam ettirilmiştir.Bu arada çevre köyler de (Kurtköy,Çalca ve Çatak) okul olmayışı nedeniyle buralarda yaşayan insanların bir kısmı köyümüzde bulunan okuldan faydalanmaya başlamış, dolayısıyla her geçen gün artan öğrenci sayısına Haliller Mahallesinde bulunan  okul binası da  cevap veremeyecek duruma gelmiştir.

Bunun üzerine köylü yeni bir bina arayışına girmiş ve Cumhuriyetin ilanını takiben İl  olan kentimize, İl olması nedeniyle yapılan eğitim yatırımlarından ayrılan bütçe ile 1925 yılında Halen okulumuzun üzerinde bulunduğu arazinin bir kısmına ,köylümüzün de çabalarıyla üç derslikli yeni bir okul binasının temelleri atılmıştır. Bina 1926 yılında bitirilmiş ve aynı yıl eğitim-öğretime açılmıştır.Zamanla meydana gelen nüfus artışı ve çevre köylerinde köyümüz okuluna ihtiyaç duyması,ikili öğretime geçilmesine neden olmuş ancak sürekli artan öğrenci sayısı bu çözümü de yetersiz kılmıştır.

1970 li yıllarda   çevre köylere de üçer derslikli  okulların yapılması köyümüz okul binasındaki  eğitim- öğretim faaliyetlerini bir süre rahatlatmış ancak öğrenimine devam etmek isteyen öğrencilerin, çevrede bulunan ortaokullara gidiş ve gelişleri sırasında çektikleri sıkıntılar nedeniyle , ortaokul binası köylünün en önemli ihtiyacı haline gelmiştir.

1992 yılına gelindiğinde köyümüz sakinlerinden emekli öğretmen Ayten SARI ve eşi Halil SARI tarafından eski okul binasının yanında bulunan arsaları yeni bir  okul yapımı için  bağışlanmıştır.Yeni Okul inşasına 1993 yılında başlanmış ve şu anki  binamız 1994-1995 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır.Okulumuz Taşıma merkezi olup 1997 yılından bu yana Kurtköy,Şirinköy ve Çalca Mahallesinden Taşımalı öğrenci almaktadır.Yeni Binamız 3 katlı ve 15 derslikli olarak yapılmıştır.

Okulumuzun Zemin katında ;Çok Amaçlı Salon,Kalorifer dairesi,1 adet sınıf(depo),taşımalı öğrencilerin öğle yemeklerini yedikleri sınıf(yemekhane),1 sınıf(Halk Eğitim MerkeziMüdürlüğü Kurs Odası),1 adet Arşiv,1 adet Spor Odası bulunmaktadır.

1.Katta; Müdür yardımcısı odası,Sistem odası,1/A,2/A,3/A,4/A,Bilişim Teknolojileri sınıfı,Kütüphane,,Hizmeti Odası ,öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır.

2.Katta ;Müdür odası,Öğretmenler Odası,Ana Sınıfı,5/A,6/A,7/A,8/A,Fen ve Teknoloji sınıfları,Kooperatif, Öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır.

Okulumuz halen(ilkokul ortaokul birlikte) 136 öğrenci,2 idareci ,1 adet Sürekli işçi,1 adet İşkur personeli  ve  11 öğretmeni ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.